Ik ben gek op soep. Zeker als het een regenachtige, koude dag is. Een goede kom soep zorgt er dan meteen weer voor dat je je weer mens voelt. Je knapt er van op.

Als je eenmaal deze wonton soep hebt gehad, dan wordt het meteen een favoriet van je.

Ingrediënten

Ingrediënten bouillon:

1,5 liter water
2 kippenbouillonblokjes
3 el sojasaus
Duim stuk gember in grove plakken
1 knoflook teen

Ingrediënten wontons:

Ingrediënten voor de wonton soep.1 pakje wontonvellen (om te koken niet frituren)
3-4 braadworsten
2 bosuitjes
2-3 knoflooktenen
2 cm gember
1 tl maizena
2 tl sojasaus
1 tl sesamolie
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Zet 1,5 liter water op en los hier de 2 bouillonblokjes in op. Voeg de sojasaus, gember en knoflook toe. Breng aan de kook en laat daarna rustig pruttelen. 
  2. Haal de wontonvellen uit de vriezer en maak in de tussentijd de vulling.
  3. Duw het vlees uit de braadworsten. Strooi hier het maizena over, samen met de sojasaus en sesamolie.
  4. Doe je knoflook, bosuitjes en gember in een keukenmachine/mixer of snij het zeer fijn. Voeg toe aan het vlees en kneed alles goed samen. 
  5. Maak de wontons door in het midden een klein beetje (1-2 tl) vulling te leggen. Maak je vinger nat met water en smeer dit op de randen. Vouw vervolgens twee puntjes naar elkaar toe te vouwen. Vouw daarna de andere twee puntjes naar het midden en druk goed samen. 
  6. Haal de gember en knoflook uit de soep en voeg de wontons toe. Kook ze 3-4 minuten gaar. 

Je maakt meer wontons dan je nodig hebt voor deze soep dus doe de helft lekker in de diepvries voor een volgende keer. Want deze soep wil je zeker nog een keer eten! 

Ik heb de soep nog aangevuld met kort gebalanceerde paksoi.

Bon apetit!