Dit kan je maken met een pakje van maggi, maar je maakt het net zo makkelijk zonder. Lekkerder, gezonder en ook nog goedkoper! Love it! Het staat daarom ook regelmatig bij ons op het menu.
Wat heb je nodig?
- 800 gram aardappelschijfjes
- 300 gram gehakt
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el kerriepoeder
- (Optioneel: 1 tl uienpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma)
- 200 ml room
- 1 ei
- Strooikaas
Hoe maak je het klaar?
- Als je zelf aardappelschijfjes maakt, schil dan de aardappels, snij in schijfjes en kook deze 10 minuten. Giet af en laat beetje afkoelen (fijner voor je vingers).
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rul het gehakt bruin en voeg de ui en knoflook toe.
- Voeg de kerriekruiden toe (ik bak ze mee met het gehakt ipv later toevoegen aan de room, meer smaak op deze manier).
- Snij de prei in halve ringen en de paprika in blokjes. Voeg toe aan het gehakt en bak even mee.
- Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met een laag aardappelschijfjes.
- Doe daarna het prei gehakt mengsel erop en leg hier weer een laag aardappels op.
- Klop het ei los in de room en verdeel dit over de bovenste laag aardappels.
- Strooi de kaas erover en zet in de oven voor 30-40 min. Tot de kaas lekker bruin kleurt.
Bon apetit!