Vandaag had ik niet veel tijd om te koken en dan is deze soep ideaal. Zeker omdat ik de restjes gebruik van de kip die ik gebruikt heb voor de kippenbouillon en chicken pot pie.
Een chowder is officieel een dikke noord-Amerikaanse vissoep met schaaldieren, room en aardappels. Nu ben ik niet een grote fan van schelp- en schaaldieren dus die heb ik eruit gelaten. Deze chicken chowder volgens een recept van Jamie Oliver.
Ingrediënten
- Handje geplukte kip of 2 kippendijen in blokjes. Bak deze dan wel eerst even.
- 2 sjalotten
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 2 aardappels (kruimig)
- 500 ml kippenbouillon
- 100 ml room
- 300 gram mais (1 groot blik)
- Optioneel: spekjes (zeker een aanrader om dit toe te voegen)
Bereiding
- Als je spekjes gebruikt bak je deze eerst krokant. Haal ze daarna uit de pan, maar laat het vet erin. Gebruik je geen spek doe dan beetje olie of boter in een soeppan.
- Voeg de ui, wortel, bleekselderij toe. Deze mogen grof gesneden zijn.
- Snij de aardappels in blokjes en bak deze kort mee.
- Blus alles af met de kippenbouillon en breng dit aan de kook. Laat daarna rustig pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
- Voeg de mais toe en verwarm deze 2 min mee. Haal dan de pan van het vuur.
- Blend de soep met een staafmixer tot de structuur die jij fijn vindt. De een houdt van helemaal zacht (zoals ik) en de ander wil nog wat stukjes erdoor hebben. Het kan allemaal!
- Zet de pan terug op het vuur en voeg de kip toe.
- Schenk de room erdoor en warm alles op laag vuur nog even door.
- Schep in een kom en als je de spekjes erbij had sprenkel je die over de soep.
Bon apetit!